Kindercoaching met paarden 

 Vanuit de kindbeleving;

  “wanneer voel ik me sterk, wanneer mag ik best nee zeggen, wat doe ik als ik boos bent, hoe kan ik vrolijker over mijzelf denken”

 Steviger in mijn schoenen staan en niet bij alles denken dat lukt me toch niet"

Je kunt het wél en het wordt tijd dat je dat gaat geloven. Daar gaan we samen met jou aan werken! 

Je leert hoe je situaties anders kunt benaderen, dat wat je eerst spannend vond nu wel durft!


Onzekere kinderen die stoeien met hun zelfbeeld krijgen een flinke dosis zelfvertrouwen door deel te nemen aan een weerbaarheidstraining met paarden. Op een speelse manier worden er oefeningen met de paarden gedaan waarbij weerbaarheid van het kind voorop staat; “zoals het paard komt te dichtbij, wat doe je dan…. loop je weg, of geeft je door je houding aan dat het paard niet dichterbij mag komen”.

Weerbaarheidstraining met paarden wordt aangeboden in groepsverband of in een individueel kindercoachtrajectDaarnaast bieden wij ook individuele kindercoachtrajecten aan voor kinderen en jongeren. Deze vorm van coachen is uiteraard maatwerk! Ervaring met paarden is geen vereiste.

Pedagogische missie

We willen met paardencoaching een meerwaarde leveren aan de kinderen/jongeren, gericht op het welbevinden en ontwikkeling. Wij bieden een veilige en geborgen omgeving aan, waarbij warmte, humor en respect voor elkaar de boventoon voert in sfeervolle en natuurlijke omgeving.

Pedagogische visie

Ieder kind/ jongere is uniek en neemt zijn eigen karakter, emotionele aard en talenten met zich mee. We geven het kind/jongere de ruimte om te ontdekken en ontwikkelen van zijn eigen talenten. Vertrouwen hebben in het kind/ jongere staat bij ons hoog in het vaandel. We geven het kind/jongere de ruimte om te ontplooien. We hebben respect voor deze eigenheid. We zien het als onze taak om deze eigenschappen/talenten te herkennen en te stimuleren.  

Weerbaarheidstraining   

Is jouw kind tussen de 7 en 14 jaar? Dan is deze training met paarden speciaal voor jouw kind. In de training gaat het kind in een klein groepje aan de slag met positief denken, hoe kom ik over, ontspannen, nee zeggen, omgaan met kritiek, plagen en pesten, oefenen van sociale situaties.

Wat kun je leren in deze training;

 • vergroten van de sociale vaardigheden:

 • op speelse manier contact maken met leeftijdsgenoten;

 • samenwerken;

 • nee durven zeggen;

Leren kennen van jezelf, wie mag ik zijn;

 • emoties herkennen; 

 • eigen gevoelens beter uitdrukken; 

 • hulp vragen; 

 • doorzettingsvermogen; 

 • zelfvertrouwen en vertrouwen in de anderen;

Vergroten van wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik;

 • talenten ontdekken en gebruiken;

 • problemen oplossen;

 • belangrijk durven zijn;

Resultaat van de weerbaarheidstraining:

Door oefeningen te doen met een paard heeft uw kind geleerd hoe ze situaties anders kunnen benaderen, anders over dingen na kunnen denken en met opgeheven hoofd nieuwe uitdagingen kunnen aan gaan. Uw kind is meer in verbinding met zichzelf en met de ander. Sociale vaardigheden zoals; praatje maken, vrienden maken, nee durven zeggen, gaat uw kind makkelijker af.  


Praktische informatie:

Groepsgrootte minimaal 4 personen maximaal 6 personen. 

Investering: 6 avonden of middagen

LocatieManege Slichtenhorst te NIJKERK, Manege De Mallejan te ACHTERVELD en Stal Willig te ABCOUDE.


Inspirerend artikel over kindercoaching met paarden:

http://www.bitmagazine.nl/emotie/5-redenen-waarom-paardencoaching-voor-kinderen-goed-werkt/100953/ 


Vragen?


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn